Edificis de la Ciutat de la Justícia. Foto: Arxiu

El passat dia 6 d’octubre, una vintena de membres de la banda Black Panthers van ser jutjats en un macro judici celebrat a la sala d’actes de la Ciutat de la Justícia, al barri de Santa Eulàlia. El procediment es va celebrar allà a causa de l’alt nombre d’imputats i advocats. El tribunal es va haver de traslladar expressament a aquest recinte.

Entre els encausats es troben els caps de la banda llatina a Barcelona i l’Hospitalet i tres persones vinculades a ells. Tots ells –caps, membres i persones vinculades– van admetre pertànyer a una organització que distribuïa droga i amenaçaven els que pretenien abandonar les seves files.
Després d’un pacte amb la Fiscalia, els processats van reconèixer els fets i l’acusació pública va rebaixar les penes. Inicialment, demanava fins a 23 anys de presó, i finalment va exigir penes que oscil·len entre els dos i els vuit anys de presó.

DESARTICULADA EL 2013
La banda va ser desarticulada el febrer del 2013, després que en els registres fets en els habitatges dels acusats es va trobar droga, pistoles, cartutxos, catanes, matxets, espases, porres i bats. Els Black Panthers van néixer als Estats Units als anys 60 i es van implantar a Catalunya entre els anys 2002 i 2005. Durant aquest període s’han distribuït entre l’Hospitalet i Barcelona mitjançant blocs, que no són altra cosa que colles de barri.