Una imatge d’arxiu de l’illa on es volia permetre fer hotels. Foto: Google Maps

Tots els partits de l’oposició es van unir i van fer valer la majoria que tenen sobre els grups que formen el govern local per tal de tombar la proposta que l’equip de Núria Marín va portar al Ple, celebrat el 30 d’abril. La intenció del consistori era aprovar una modificació urbanística per permetre l’ús hoteler de l’illa que formen l’avinguda del Carrilet, l’avinguda de la Fabregada, l’avinguda Pau Casals i el carrer Cobalt. En aquest espai, actualment hi ha naus industrials de diferents empreses, un descampat que s’utilitza d’aparcament i un parell de benzineres.

Tal com explica L’HDigital, el 2011 el Ple ja va aprovar un pla que modificava els usos d’aquesta illa i permetia la instal·lació d’oficines i de comerços. Però ara, l’Ajuntament tenia la intenció d’ampliar aquests usos i permetre també l’ús residencial no permanent, el nom tècnic per als hotels o altres tipus de negocis turístics.

Davant d’aquesta proposta, tots els partits i regidors de l’oposició hi van votar en contra, tombant així la proposta del consistori.

NO A MÉS HOTELS
Un dels principals motius que van esgrimir tots els partits per votar en contra de la modificació va ser l’oposició a fer més hotels a la ciutat.

ERC va dir que el govern de Núria Marín vol “convertir la ciutat en una ciutat franquícia hotelera” i que continuen “apostant pel totxo” com a model econòmic. Ciutadans va dir que, si tota l’oposició s’havia unit, és perquè no ho veien clar.