Una de les activitats que es van organitzar al tall del carrer de Santa Eulàlia. Foto: Twitter (@AVVSomSEulalia)

Passejar, fer esport i jugar a l’aire lliure a la ciutat. Això és el que reclamen des de la coordinadora Un Altre l’Hospitalet És Possible des de fa quatre mesos a través de la Revolta Veïnal de l’Hospitalet. Uns talls de carrers que s’han anat estenent i que, el 30 de maig, també van arribar a Santa Eulàlia. Centenars de veïns i veïnes van sortir al carrer i van omplir el carrer de Santa Eulàlia, entre els carrers Buenos Aires i Amadeu Torner, per exigir al govern de Núria Marín que obri carrers i espais que sempre ocupen els cotxes i els dediqui als vianants.

Les entitats lamenten que l’Ajuntament els contesti amb inconcrecions quan els demanen més zones verdes i solucions per reduir el trànsit i la contaminació, que provoca morts prematures i malalties cròniques. De fet, recorden que la ciutat és una de les més densament poblades d’Europa i amb menys àrees verdes per habitant. També veuen com a ciutats del voltant com Barcelona s’han tallat carrers per posar-los “a disposició de la ciutadania”.

LLUITES COMPARTIDES
El tall del carrer de Santa Eulàlia també va servir per visibilitzar l’oposició al tancament de la biblioteca del carrer Pareto que lidera l’associació de veïnes Som Santa Eulàlia. De fet, durant el tall es van recollir firmes contra la decisió que va prendre el govern municipal de manera unilateral. Durant el tall es van fer activitats per als infants com una zona dedicada a revistes i fanzins, una lectura de contes i una batucada d’Skamot Diabòlic. A més, la gelateria La Provençana va convidar a granissats per fer passar la calor als participants.

A banda del tall de Santa Eulàlia, primer cop que es feia al barri, també hi va haver talls a la carretera de Collblanc i al carrer Enric Prat de la Riba. El de Collblanc és el que s’ha fet interrompudament des del febrer. En aquest cas, s’ha unit a la lluita de la plataforma Defensem el Castell de Bellvís, que reclama la recuperació d’aquest edifici històric de la ciutat i la preservació del patrimoni de la ciutat. El tall del barri de Sant Josep el va impulsar Stop Massificació, que denuncia el projecte urbanístic que s’està construint als terrenys de Cosme Toda. Tots els talls van comptar amb una gran participació de veïns i veïnes que reclamen més espai públic per als vianants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram