Els militars ja han desinfectat altres espais com l’Aeroport o el Port. Foto: Àlex Recolons / ACN

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha arribat a la ciutat per començar a netejar i desinfectar algunes zones de risc, com poden ser les entrades i sortides dels hospitals, l’entorn de les residències de gent gran o l’exterior de les parades de transport públic, sense accedir ni al metro ni als autobusos. L’alcaldessa va demanar aquesta mesura excepcional a través d’una carta que va enviar a Teresa Cunillera, delegada del govern central a Catalunya.

L’Hospitalet és un dels municipis catalans que ha sol·licitat el suport de l’exèrcit perquè faci tasques de desinfecció en espais on el coronavirus podria contagiar més persones, com per exemple al voltant dels hospitals o de les residències per a persones de la tercera edat.

Per això, els militars han començat a tirar líquid desinfectant a l’entorn de l’Hospital General, el de la Creu Roja, que és un dels que atén persones infectades per el Covid-19. Quan acabin de desinfectar aquest centre, es dirigiran a l’Hospital de Bellvitge i al Duran i Reynals per fer el mateix. La secció local de Protecció Civil col·labora amb l’exèrcit per fer aquestes tasques de desinfecció.

La mesura ha aixecat certa polèmica, ja que tots els ajuntaments que han sol·licitat la presència de la Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit per fer tasques de desinfecció tenen presència del PSC als governs municipals.