Els veïns van deixar espelmes i flors. Foto: Twitter (@LHencomupodem)

Una seixantena de persones es van concentrar, el passat dijous 25 d’abril a la tarda, al número 140 del carrer Riera Blanca en senyal de dol. Tot just feia una setmana que, en aquell mateix edifici, una dona i els seus dos fills havien mort en un incendi.

Durant tota la setmana, hospitalencs i hospitalenques havien deixat flors i espelmes al lloc dels fets per recordar les tres víctimes mortals. En la trobada hi van participar alguns bombers i membres d’entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o l’Aliança Contra la Pobresa Energètica.

Com recull l’Agència Catalana de Notícies, el mateix dia dels fets, el dijous 18 d’abril, el president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar els fets de “tragèdia”, va agrair la tasca dels equips de bombers i d’emergències i voler traslladar el seu condol als familiars de les víctimes de l’incendi.

En el foc, que segons fonts municipals hauria estat provocat per una sobrecàrrega elèctrica d’un endoll múltiple, hi van morir un nen de tres anys, un nadó de dos mesos i la seva mare.

Segons van explicar els Bombers, l’acumulació de mobles, matalassos i altres materials combustibles van fer que el foc fos molt virulent i que es propagués molt ràpidament per tot l’habitatge. Per això, tot i que vuit minuts després de rebre l’avís ja eren al lloc dels fets, no van poder fer res per salvar les tres víctimes.