L’Ajuntament preveu acabar les obres de restauració l’any que ve. Foto: Arxiu

L’Ajuntament té previst que les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica de Can Trinxet estiguin enllestides a finals de l’any que ve. Això és el que van explicar els representants del govern local que, el passat dimecres 6 de març, es van reunir a l’Ajuntament amb la plataforma Can Trinxet Viu. Des d’aquesta entitat, que lluita per preservar el patrimoni històric i arquitectònic de l’antiga fàbrica tèxtil, valoren positivament la trobada. A més, asseguren que l’alcaldessa Núria Marín va fer autocrítica amb la gestió que ha fet el seu govern d’aquest espai, dient que havien deixat perdre’l massa temps.

Els membres de Can Trinxet Viu van aprofitar la reunió per presentar el seu projecte perquè l’edifici passi a ser un espai cultural i social gestionat pels mateixos veïns. Fonts de l’entitat expliquen que els representants municipals no van veure amb mals ulls la proposta, però que “no es van mullar” donant una resposta i s’han emplaçat a tornar-ne a parlar més endavant.

ESPAI PER LA MEMÒRIA
Fonts municipals també han valorat molt positivament la trobada i han explicat que el consistori està avançant en les obres per millorar la seguretat de l’espai. Sobre la gestió de l’edifici i a què s’ha de dedicar, defensen que més enllà de la proposta de Can Trinxet Viu cal parlar amb la resta d’entitats del barri per decidir què s’hi ha de fer.

En aquest sentit, el consistori preveu que un espai del recinte estigui dedicat al paper de la dona en la industrialització de Catalunya i, sobretot, en la indústria tèxtil del segle XIX.