Les obres s’acabaran el 2021, segons el Govern. Foto: Twitter (@albertfdezxbcn)

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat va anunciar, abans d’acabar l’any, que reprèn les obres a l’estació de metro d’Ernest Lluch.

Aquesta nova parada de la línia L5, entre les de Collblanc i Pubilla Cases, ha patit diferents endarreriments des que es va començar a construir ara fa més d’una dècada. De fet, la licitació que ha posat en marxa el departament de Territori, que tindrà un pressupost de gairebé 16 milions d’euros, és per acabar de condicionar l’interior de l’estació, construir els accessos i fer els acabats i les instal·lacions. En definitiva, fer les escales, els ascensors i els pous de ventilació necessaris per poder obrir la nova parada.

Segons els càlculs de la Generalitat, el termini d’execució d’aquestes obres serà d’aproximadament dos anys, de manera que l’estació hauria d’estar operativa, definitivament, el 2021. Però els veïns, que ja han sentit altres promeses que finalment no s’han complert, es prenen aquesta data amb prudència. De fet, com recull L’HDigital, el 2017 es va dir als veïns que l’estació estaria feta el 2019. Per això, ara consideren que la nova data té poca credibilitat, però també esperen que sigui la definitiva.

A més de reduir la distància entre les dues estacions que ara hi ha en aquest tram de la línia blava, la nova estació d’Ernest Lluch també serà important perquè farà les funcions d’intercanviador amb les tres línies del Trambaix.