L’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació, Núria Marín, haurà de donar explicacions sobre el cas Consell Esportiu. Foto: Judit Castaño / ACN

El curs polític arrenca a la Diputació de Barcelona amb un ple monogràfic sobre el cas de presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet que implica a la presidenta de l’ens i alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. El debat el va demanar a finals de desembre Esquerra Republicana, que també ha exigit a Marín que dimiteixi com a presidenta de la Diputació després de ser imputada en el cas pels delictes de malversació de diners públics, prevaricació i omissió del deure de perseguir el delicte.

Segons explica el portaveu dels republicans a la Diputació, Dionís Guiteras, l’objectiu d’aquest ple és revisar a fons les mesures que té el propi ens perquè els càrrecs que en formen part retin comptes. Per això, tal com recull l’ACN, Esquerra proposa que es revisi el codi de bon govern i qualitat institucional i el codi de conducta dels càrrecs electes i del personal directiu professional de la Diputació de Barcelona.

Els republicans volen “reforçar totes les mesures necessàries i incorporar-ne de noves per preservar la integritat pública de la institució i els membres que la formen” i remarquen els casos en què hi ha sospites o indicis de males pràctiques per part de membres de la Diputació. El ple es podrà seguir en directe a partir de les 12 del migdia a través d’aquest enllaç.