S’ha acordat crear un festival de dansa metropolità. Foto: Ajuntament.

El Centre Cultural Tecla Sala va ser l’escenari la setmana passada d’una reunió sense precedents: set regidors de cultura de ciutats de l’àrea metropolitana es van trobar per sumar esforços i impulsar polítiques culturals. I la reunió va donar fruits, ja que van avançar que a partir de l’any que ve es portarà a terme un festival internacional de dansa metropolità.

A la reunió hi van participar els responsables de cultura de l’Hospitalet, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, amb l’objectiu de crear una taula estable de polítiques culturals urbanes en el marc de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’alcaldessa Núria Marín, que va també participar en la reunió, va explicar que es tracta “d’una molt bona notícia la creació d’aquest espai cultural metropolità, que permet sumar la feina que ja fem els municipis per arribar a un públic molt més ampli”. En un comunicat, Marín ha recordat “el gran impuls que la ciutat està donant a la creació del Districte Cultural de l’Hospitalet i el suport a les indústries culturals i creatives”.

Marín també va agrair a Jaume Collboni, regidor de l’Ajuntament de Barcelona i impulsor d’aquesta reunió, que la primera trobada s’hagi fet a l’Hospitalet i, més concretament, al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, un dels vèrtexs de desenvolupament d’aquest Districte Cultural.