Visita de l’alcaldessa a l’escola amb els barracons de fons. Foto: Ajuntament

L’escola Paco Candel ha començat el curs amb un mòdul prefabricat on s’encabeixen les classes de segon i tercer de Primària i altres serveis complementaris. El barracó va ser traslladat a l’escola des d’un altre centre el passat 31 d’agost i pocs dies abans de començar el curs encara no s’havien realitzat els treballs de reparació en el seu interior.

Davant d’això, l’alcaldessa, Núria Marín, no ha tardat a protestar en contra de la Generalitat, “que sap des de fa més d’un any que aquesta ampliació s’havia de fer”. Les famílies, que no descarten fer accions de protesta, s’han sumat a les queixes de Marín i diuen que el barracó ha arribat en mal estat, amb forats, lavabos oxidats i brutícia. Victoria Gutiérrez, presidenta de l’AFA, ha dit que “s’hauran d’habilitar altres espais perquè els alumnes de segon i tercer puguin començar les classes”, fet que “provoca que la resta de cursos no puguin accedir a aquestes activitats”.

Antoni Llobet, director general de Centres Públics d’Ensenyament, va respondre l’alcaldessa dient que “no afegeixi alarmisme” respecte de l’estat dels mòduls prefabricats a l’escola Paco Candel. Segons va explicar Llobet, les reformes que s’han de fer als barracons són “petites actuacions”. Llobet també ha lamentat que Marín no hagi donat tranquil·litat a les famílies i l’ha instat a establir “cooperació institucional”.

TREURAN EL SOSTRE D’URALITA
La cara de l’inici del curs l’ha posat una altra escola del barri, la Frederic Mistral, ja que la Generalitat s’ha compromès a retirar el sostre d’uralita abans de setembre de 2016.