Aquesta antiga fàbrica tèxtil està datada dels anys 20. Foto: Línia

L’antiga fàbrica Germans Albert, situada al número 60 del carrer Rodés, a tocar de l’avinguda Josep Tarradellas, podria acollir un centre de caràcter universitari vinculat a les noves tecnologies i a l’aprenentatge per elaborar videojocs. La institució que podria ocupar aquest espai ara en desús seria l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), un centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB) que ara porta a terme la seva activitat a l’edifici històric de la UB, a la plaça Universitat de la capital catalana.

Així ho ha explicat el primer tinent d’alcalde, Francesc J. Belver, i ho ha confirmat el director d’ENTI, l’exdirigent d’ERC Joan Puigcercós, a Línia l’H. Les dues parts, tanmateix, insisteixen que el projecte està encara a les beceroles i “molt verd”, puntualitza Puigcercós.

Sigui com sigui, el projecte presentat per ENTI per a l’antiga fàbrica interessa el consistori. “Valorem que la iniciativa coincideix amb l’esperit del Districte Cultural”, afirma Belver, que considera que, de retruc, és un patrimoni que s’està recuperant i es posa “a disposició de la ciutat”. I és que aquest edifici dels anys 20, obra de Ramon Puig i Gairalt –tot i que els plànols estan signats pel seu germà, Antoni– està catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni.

El Ple d’octubre va aprovar el canvi d’ús de l’antiga fàbrica perquè hi pugui acollir activitats de tipus docent. Ara el procés està en tràmit de concreció d’ús i s’obrirà el concurs que fixarà la tipologia del projecte i establirà condicions d’ús, cessió, temporalitat i cànon. La idea, segons expliquen des del consistori, seria adjudicar el projecte per a la fàbrica a principis de l’any que ve.