Jaume Graells, Cris Plaza i Cristian Alcázar, tots tres membres de la Comissió Directiva del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Foto: CEL’H

El regidor Jaume Graells ha fet un comunicat públic on explica que va ser ell qui va denunciar les presumptes irregularitats del Consell Esportiu de l’Hospitalet a la policia. En aquest document, el tinent d’alcaldia d’Educació, Esports i Joventut explica que va decidir fer-ho perquè encara no es disposa de les conclusions de l’auditoria interna que està fent l’entitat des de mitjans de març.

En aquest sentit, Graells afirma que “aquest alentiment s’agreuja perquè en cap moment es va decidir intervenir el Consell i apartar cautelarment els seus responsables”, és a dir, Cris Plaza, president del Consell, Eduard Galí, director esportiu del centre, i Cristian Alcázar, expresident i membre de la Comissió Directiva.

El sisè tinent d’alcaldia assegura que, si va denunciar el cas a la policia, és perquè “després de tenir accés a tota la documentació” compartida per Galí es van confirmar “totes” les sospites que ell tenia sobre la presumpta mala gestió del Consell. Graells afegeix que, si ha presentat la denúncia, és “per no incórrer en un delicte de prevaricació”, perquè té “l’obligació de denunciar davant la justícia qualsevol irregularitat”.

ACTUACIÓ EN SOLITARI
En el comunicat, Graells assegura que la denúncia només l’ha presentat ell, desmentint les informacions que apuntaven que també l’havia presentat la treballadora del Consell Mercedes Hernández, actual parella de Graells. De fet, tal com recullen alguns mitjans com La Vanguardia, corre una versió totalment oposada dels fets en què es diu que el sisè tinent d’alcaldia hauria presentat la denúncia molest perquè s’hauria negat un augment de sou a la seva parella que ell havia demanat.

El regidor d’Educació, Esports i Joventut apel·la als seus 37 anys de militància socialista i a la “sòlida cultura ètica del PSC” per haver presentat la denúncia en solitari i ho desvincula de cap picabaralla política relacionada amb les primàries del PSC, que al febrer van escollir Cristian Alcázar com a primer secretari del partit a l’Hospitalet.

De fet, Graells explica que en el procés de primàries apostava per Alcázar davant l’altre candidat, Fran Belver, perquè entenia que el PSC de l’Hospitalet “necessita una renovació dels equips i un canvi de cultura”, però després de conèixer els fets del Consell Esportiu va acabar decebut i es va mantenir “completament al marge de tot el procés”.

Graells defensa que no va fer servir “cap informació de presumptes irregularitats” durant el procés d’elecció del nou líder del PSC a l’Hospitalet i això va permetre “fer les primàries amb total normalitat”. Ho diu perquè la primera advertència que va fer a l’alcaldessa Núria Marín sobre les seves sospites dels fets va ser el 4 de febrer, dues setmanes abans de la celebració del congrés que va escollir Alcázar com a substitut de Marín al capdavant del partit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram