L’Acadèmia Cultura va obrir al barri de la Torrassa fa set dècades. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet

La mediació de l’Ajuntament de l’Hospitalet per evitar el tancament de l’Acadèmia Cultura ha fracassat. Les converses que el consistori va mantenir amb la direcció del centre i el Bisbat de Barcelona no han arribat a bon port. La comunitat educativa del centre, que fa set dècades que treballa al barri de la Torrassa, no accepta la proposta que es va assolir amb la propietat de l’edifici.

Segons aquest acord, l’Ajuntament va aconseguir que el Bisbat acceptés mantenir oberta l’escola un curs més. Durant aquest temps, que serviria per continuar negociant la continuïtat del centre, calia que les instal·lacions passessin la Inspecció Tècnica d’Edificis. Així doncs, també s’havien d’arreglar les goteres que afecten diverses aules.

A més, el govern de Núria Marín acordava amb el Bisbat que la direcció actual de l’Acadèmia Cultura pagués els mesos pendents de lloguer que reclamen els eclesiàstics. Des del consistori diuen que la direcció “ha declinat tota responsabilitat” i ha demanat que Educació assumeixi totes les despeses a partir d’ara. També el cost de les reformes que necessita l’edifici, propietat del Bisbat.

Des de l’Ajuntament expliquen que Educació no ha acceptat fer-se càrrec de totes aquestes despeses d’un centre concertat. Això aboca al tancament de l’escola, cosa que obliga a recol·locar a més de 300 alumnes i deixa sense feina a mig centenar de treballadors. Just avui comença la preinscripció als centres escolars per al curs vinent.