Diàlegs Marín

La xerrada es va celebrar al pati de l’escola Joaquim Ruyra. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa, Núria Marín, va anunciar ahir la creació d’un nou mitjà de comunicació directa entre els ciutadans de l’Hospitalet i ella mateixa. Es tracta de ‘El WhatsApp de la Núria’, un canal a través del qual els veïns i veïnes podran comunicar-se amb ella a través del telèfon mòbil. “Aquest WhatsApp són les meves orelles”, va expressar Marín en el marc d’una conferència celebrada al pati de l’escola Joaquim Ruyra.

Es tracta del ‘Diàlegs per a la reconstrucció econòmica’, un cicle de conferències sobre els desafiaments als quals s’enfronta la ciutat i que va comptar amb la presència de Verónica Fumanal, habitual a tertúlies a diferents mitjans de comunicació i consultora; Cristina Gutiérrez, educadora emocional i CEO  de La Granja Ability Training Center. Com en uns altres actes d’aquest estil celebrats a la ciutat en el passat, va ser el periodista Josep Cuní l’encarregat de moderar la xerrada.

Amb tot, va ser una trobada que l’alcaldessa Marín no va desaprofitar per presentar projectes, estratègies i anuncis de certa envergadura, un dels quals aquest nou canal de WhatsApp amb el qual vol arribar a tots els veïns de la ciutat. “Sé que la gent està cansada d’escoltar els polítics. Volen que els polítics els escoltin a ells”, va afirmar Marín, que va animar els presents a fer servir aquest canal com un mitjà per fer-li arribar queixes, preguntes o propostes. “El meu equip m’ajudarà a gestionar tota la informació i que no quedi ningú sense resposta”, va afegir.

Carta de Drets de la Gent Gran

Tanmateix, la conferència va deixar algun titular més, com ara que l’Ajuntament té preparada la primera Carta de Drets de la Gent Gran. Es tracta d’una iniciativa que té la finalitat “d’acabar amb les barreres que aïllen la gent gran i garantir els seus drets”, va dir Marín. En concret, el document parla d’una quinzena de drets “específics”, tot i que està previst que s’obri a la ciutadania perquè hi pugui fer alguna aportació.

En aquesta línia, Marín també va donar detalls sobre el projecte Endolla’t, que s’emmarca en el programa L’Hospitalet 6.0 i que vol arribar a un miler de persones grans a través d’una quarantena de sessions formatives sobre el món digital. A més, d’acord amb un conveni amb la Fundació MWCapital, s’ha obert un concurs internacional d’idees per trobar solucions tecnològiques per a persones de més de 75 anys. “La reconstrucció social postpandèmica implica donar solucions senzilles i eficients a qui pitjor ho ha passat i la tecnologia és una eina molt valuosa”, va destacar Marín.

I seguint amb la igualtat d’oportunitats per a tothom, Marín no va deixar de lloar l’èxit del programa educatiu de la Joaquim Ruyra, reconegut arreu pels seus grans resultats acadèmics. “Un espai on ningú es queda enrere i on es converteix una realitat social complexa en una oportunitat”, va descriure l’alcaldessa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram