L’Hospitalet és la segona ciutat més cara per llogar de la metròpolis. Foto: Arxiu

L’Hospitalet és la segona ciutat més cara de tota l’àrea metropolitana per llogar un pis. Segons un estudi elaborat conjuntament per Century 21 i urbanData Analytics, el preu dels pisos de lloguer de la ciutat és de 12,5 euros el metre quadrat al mes, només superat per la capital catalana, on costa 16,5 euros. Això significa que els veïns i veïnes que volen arrendar un habitatge a la ciutat han de dedicar un 44% del seu sou a fer-ho. Aquesta és la mateixa taxa d’esforç que han de fer les famílies de Barcelona per llogar un pis, on també s’ha de dedicar un 44% del sou a pagar el lloguer, amb la diferència que, segons l’estudi, a la capital catalana la renda mitjana de les famílies és de 3.377 euros i a l’Hospitalet és de 2.562, o sigui, una diferència de 815 euros.

A banda de mostrar les dificultats que tenen els hospitalencs i les hospitalenques per accedir a l’habitatge, aquesta dada és alarmant perquè, segons els especialistes citats pel mateix informe, el màxim ideal del sou que les famílies haurien de destinar a pagar el lloguer és d’un 33%, és a dir, un terç de la seva renda. Així doncs, tant a l’Hospitalet com a Barcelona aquesta xifra se situa un 11% per sobre i són les dues ciutats de l’Estat on les famílies han de fer un esforç més gran per llogar, juntament amb Madrid i Palma. Davant d’aquests preus, l’informe determina que llogar un habitatge a l’àrea metropolitana de Barcelona “no està a l’abast de les famílies”.

L’estudi també destaca que l’Hospitalet és la tercera ciutat més cara de l’àrea metropolitana on comprar un habitatge, només per darrere de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès, ciutats amb una renda més alta.

‘Escrache’ de la PAH contra Núria Marín

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va organitzar, dilluns 9 de desembre, un escrache a l’alcaldessa Núria Marín per denunciar que el govern local incompleix la llei i no ofereix “reallotjaments dignes”, sinó que envia les famílies desnonades a pensions “insalubres”.