castell Bellvís

El castell de Bellvís es convertirà en un centre d’interpretació de l’època medieval. Foto: Arxiu

L’alcaldessa Núria Marín va anunciar ahir en roda de premsa que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) contemplen dues inversions “cabdals” per a la ciutat. Es tracta del soterrament de les vies del tren i del projecte de rehabilitació del castell de Bellvís, a la Torrassa.

Marín va estar acompanyada per la diputada socialista al Congrés i exregidora, Mercè Perea, i pel tinent d’alcalde d’Espai Públic i Habitatge, Cristian Alcázar. Pel que fa al soterrament, Marín va mostrar, de nou, la seva confiança en el compromís d’Adif per tirar endavant el cobriment de les vies que esquincen la ciutat. “Estem satisfets de formar part d’aquestes prioritats per part del govern d’Espanya”, va expressar Marín, en relació amb els tres projectes de cobriment de vies que s’estan impulsant a l’àrea metropolitana, com són el de Sant Feliu, Montcada i Reixac i el de l’Hospitalet.

En aquesta línia, Marín es va comprometre a afrontar la remodelació del pont de l’avinguda Josep Tarradellas que connecta amb Can Serra i el parc de Can Buxeres per sota de les vies de la línia de Vilafranca, una estructura de mitjans del segle XIX i un autèntic coll d’ampolla per a la circulació entre el Centre i Can Serra.

Conservar el castell

La segona gran notícia d’aquests pressupostos generals és que ja hi ha partida per rehabilitar el castell de Bellvís. Marín va confirmar que l’Estat cofinançarà al 50% la rehabilitació del castell per convertir-lo en un centre d’interpretació de l’època medieval, i ho farà a través d’una partida del Ministeri de Transports i Mobilitat. En total, l’alcaldessa va detallar que l’actuació ronda els 2 milions d’euros.

Des de la plataforma Defensem el Castell han expressat la seva satisfacció per aquest anunci, tot i que lamenten que tota la informació referent a la fortalesa de la Torrassa els arriba sempre a través dels mitjans de comunicació amb “grans anuncis”. A més, consideren que el castell hauria de ser un equipament que expliqués més aviat la història del barri, des de l’època antiga fins a l’actualitat.

Per tot plegat, de cara al dia 27 de novembre estan organitzant una activitat lúdica i festiva per donar a conèixer el castell entre els veïns. Segons informen des de la plataforma, hi haurà tallers, música i una ambientació medieval, amb la qual no només volen reivindicar el castell, sinó també donar visibilitat a altres qüestions que els preocupen, com ara la necessitat de protegir l’anomenada cornisa de la Torrassa, “una zona d’expectativa arqueològica”, recorden, i que l’Ajuntament “es posi les piles” per convertir el transformador de la Torrassa en un equipament per al barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram