Aquestes són les pèrgoles que l’Ajuntament va enderrocar. Foto: Arxiu

La majoria absoluta que els socialistes tenen al Ple va servir per tombar una moció presentada per L’Hospitalet en Comú Podem que reclamava la reconstrucció de les columnes i les pèrgoles que, fins fa un any, hi havia al Parc de l’Alhambra. En aquell moment, l’Ajuntament va explicar que havia hagut d’enderrocar aquests elements per recomanació dels bombers i els tècnics municipals per problemes de seguretat.

Veïns i veïnes, partits i entitats ho van considerar un moviment per part del govern de Marín per fer pressió perquè els ciutadans acceptessin que el nou poliesportiu del barri s’instal·lés al parc i no al Gasòmetre, cosa que el consistori sempre va negar.

La qüestió és que, després que els veïns i veïnes votessin perquè el nou equipament esportiu es faci a la zona del Gasòmetre, tal com va reflectir el resultat del procés participatiu organitzat per l’Ajuntament, ara reclamen que el govern municipal reconstrueixi les pèrgoles que hi havia al parc.

“NO FAREM CONSULTA”
Per donar suport a la moció presentada pels comuns, un grup de veïns va participar en el Ple i, en el moment de la votació, va treure cartells en defensa del parc i a favor de la restauració de les pèrgoles.

El tinent d’alcaldia d’Espai Públic i Urbanisme, Cristian Alcázar, va defensar el seu vot en contra de la moció perquè des del govern consideren que “no aporta res de nou” i va contestar als veïns que no faran cap consulta per decidir com s’ha de fer la rehabilitació del parc.