Una de les tales que s’han fet els darrers mesos. Foto: Twitter (@LhVerd)

El regidor d’Urbanisme i Espai Públic, Cristian Alcázar, ha hagut de sortir al pas de les crítiques per la tala d’arbres que afecta diferents carrers de tota la ciutat. El govern municipal es defensa dient que segueixen el projecte marcat pel Pla Director de Verd Urbà, que asseguren que augmentarà el nombre d’arbres plantats i els espais d’ombra de la ciutat. Alcázar es refereix a la previsió de crear noves zones verdes gràcies al soterrament de les vies del tren o a Cal Trabal, l’últim espai agrícola de la ciutat on el PDU Granvia preveu construir diversos gratacels.

En declaracions a L’HDigital, el responsable d’Urbanisme i Espai Públic també va explicar que, de moment, s’han talat 237 arbres i se n’han plantat 312, de manera que s’ha “incrementat el nombre d’arbres” als carrers de la ciutat. Però veïns i entitats denuncien que els nous arbres són petits i que no faran la mateixa ombra que feien els que s’han talat, cosa que els preocupa ara que la calor ja es comença a notar.

A més, tal com critica L’Hospitalet Verd, aquestes tales s’estan fent en carrers estrets per millorar la mobilitat a les voreres i per evitar que les branques molestin a les façanes, segons el consistori, però en alguns casos, els nous arbres no es tornen a replantar als mateixos carrers sinó que es posen en altres zones.

Per això, aquesta plataforma ha posat en marxa una recollida de signatures a la web change.org on demana a l’Ajuntament que aturi la tala d’arbres fins que s’especifiqui detalladament com se substituiran. La iniciativa ja suma més de 740 firmes i espera arribar al miler.