El recinte de la Fira s’ampliarà per acollir més congressos i esdeveniments. Foto: Fira de Barcelona

La Generalitat ha donat llum verda al conveni que ha de servir per pagar les obres d’ampliació del recinte de la Fira de Gran Via. El consell de Govern ha aprovat un acord de despesa que permetrà que la Generalitat destini més de 70 milions d’euros a les obres per ampliar els recintes firals i fer les obres de remodelació dels edificis actuals. El Govern ha hagut de fer aquest pas perquè la Generalitat és l’accionista majoritari de Fira 2000, l’empresa que gestiona els recintes de la Fira a l’Hospitalet i Montjuïc.

Així doncs, l’aprovació d’aquest conveni de col·laboració servirà per dur a terme les obres d’ampliació i renovació dels espais de la Fira. Aquest pas arriba després que el Ple de l’Hospitalet també aprovés l’ampliació del recinte, que s’expandirà al mateix polígon de la Pedrosa, on guanyarà espai d’exposició, convertint-se en un dels recintes firals més grans d’Europa. L’acord aprovat pel Govern també contempla les aportacions econòmiques que hauran de fer la resta d’accionistes durant els pròxims sis anys.

L’encarregat de gestionar les inversions serà el Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, que ha rebut el vistiplau per fer una primera despesa de 4,35 milions d’euros entre aquest any i el 2021. Pel període que va del 2022 al 2026, la Generalitat preveu dedicar-hi uns 80 milions d’euros, segons les dades recollides per l’Agència Catalana de Notícies. A més, les institucions que han signat el conveni, entre les quals hi ha l’Ajuntament de l’Hospitalet, hauran de rubricar un nou document que reculli les aportacions que faran a partir del 2027 i fins al 2031.