Un dels agents dels Mossos d’Esquadra visitant la família del nadó que van salvar. Foto: Mossos

Dos agents dels Mossos d’Esquadra van salvar un nadó que s’estava ofegant al vestíbul dels Jutjats de l’Hospitalet. Els agents estaven fent ronda quan, de sobte, van sentir una dona que corria cap a ells cridant, travessant el carrer sense vigilar que estaven passant cotxes.

La dona els va explicar que hi havia un nadó al vestíbul de l’edifici dels Jutjats que estava molt greu perquè gairebé no respirava. Els agents, un dels quals en pràctiques, van córrer cap al lloc dels fets mentre demanaven que vingués una ambulància.

Al vestíbul es van trobar els pares plorant i en estat de xoc i el nadó amb la pell morada i sense respirar. Els agents el van agafar del braç, el van posar de bocaterrosa sobre el genoll d’un d’ells i van començar a donar-li copets a l’esquena mentre li premien suaument l’estona. L’operació va durar uns tres minuts.

Quan va arribar l’ambulància, els mateixos agents el van traslladar a la llitera, on els equips mèdics van fer una primera valoració de l’estat de la criatura. Gràcies a l’actuació dels mossos, el nadó va començar a moure els braços i les cames. Poc a poc va anar recuperant la normalitat i va començar a respirar amb normalitat i a obrir els ulls.

Els fets van passar dimarts 18 de novembre. Dos dies després, dijous, els agents van anar a visitar els pares del nadó i a la criatura, a qui li van regalar l’os Pau, el peluix dels Mossos d’Esquadra, perquè la família tingui un bon record de la seva actuació.