Els Mossos han efectuat setze registres a Santa Eulàlia. Foto: Arxiu

Els Mossos d’Esquadra han tornat a donar un cop a les bandes llatines Trinitarios, los Bloods i els Black Panthers amb la detenció de 25 joves, entre ells dotze menors d’edat, en una operació en què es va escapçar el grup conegut com Los Menores o Punt Five, considerat una filial de la qual nodrien posteriorment altres agrupacions acusades de múltiples delictes per controlar amb violència la seva zona.

Actuaven sobretot a l’Hospitalet, ciutat on conflueixen la majoria d’aquestes bandes. Durant l’actuació policial, els Mossos van efectuar setze registres als pisos d’alguns dels detinguts, la majoria d’ells ubicats al barri de Santa Eulàlia. Els agents hi van intervenir armes blanques, armes de foc simulades, documentació de la banda i substàncies estupefaents.

Sis dels detinguts de la banda de Los Menores han ingressat a la presó, mentre que uns altres sis joves –menors d’edat– han ingressat en un centre de menors.

Uns altres set han quedat amb llibertat amb càrrecs. A tots els detinguts que han quedat en llibertat se’ls ha imposat una ordre d’allunyament de les persones que van denunciar les seves activitats il·lícites. Estan acusats dels delictes de lesions, obstrucció a la justícia, pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, extorsions i agressions sexuals.

Una altra Diada per a la història