Defensem el Castell de Bellvís demana una consulta per triar els usos del monument històric. Foto: Twitter (@ElBellvis)

La plataforma Defensem el Castell de Bellvís lamenta que el govern de Núria Marín no faci una consulta per decidir els possibles usos del Castell. L’entitat ho diu després que ahir, quan es va anunciar que l’Estat i l’Ajuntament destinaran més de tres milions d’euros a rehabilitar l’edifici històric, el regidor de Cultura, David Quirós, expliqués que l’espai es convertirà en un centre d’interpretació de l’època medieval a l’Hospitalet.

La partida de més d’1,7 milions d’euros que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda dedicarà per rehabilitar el Castell de Bellvís ha estat benvinguda per la plataforma veïnal Defensem el Castell de Bellvís, que fa anys que lluita perquè aquest vestigi de l’època medieval de la ciutat es conservi abans no sigui massa tard.

Però des de l’entitat lamenten que se n’hagin hagut d’assabentar per la premsa i que el govern de Núria Marín ho anunciés sense tenir en compte la plataforma. També denuncien que el castell continua abandonat per part del consistori i que la falta de manteniment i de protecció a què està sotmès el posen en perill cada dia que passa sense que s’hi faci la rehabilitació necessària per a un monument del segle XII.