El judici va arrencar el passat dia 12 a l’Audiència. Foto: Arxiu

El dirigent de la banda llatina ‘Los Menores’ s’enfronta a una pena de fins a vint anys de presó a petició del fiscal. Quatre membres més tindran possibles penes d’entre tres i vuit anys de presó. ‘Los Menores’ és un grup que fa un temps es va escindir dels Black Panthers i se’ls acusa d’atemorir la ciutat i de clavar pallisses als díscols i a membres de grups rivals, com els Latin Kings o els Ñetas. ‘Los Menores’ actuaven a diversos indrets del municipi, com al barri de Santa Eulàlia. Dos dels seus caps són Malfre Rafel, conegut com ‘El Jefe’, ‘Zero’ o ‘El Rey’, i Álvaro Javeth. Tots dos fan fundar el grup l’any 2006 i van reclutar diversos menors que formaven part dels Black Panthers.

La banda s’havia construït d’acord amb una jerarquia molt marcada i s’aplicaven sancions econòmiques i càstigs físics si algun dels seus membres desobeïa una ordre o es negava a dur a terme una acció violenta.

El judici a cinc líders de la banda va arrencar el passat dia 12. Són majors d’edat i se’ls acusa de delictes de pertinença i direcció d’organització criminal, coaccions, extorsió, amenaces, obstrucció a la justícia i tinença d’arma prohibida. I és que a casa de Malfre Rafel la policia va trobar el juliol del 2014 armes –pistoles pneumàtiques, un atordidor i una navalla– i més de 1.500 euros en metàl·lic.

EL NOI QUE VA DENUNCIAR-LOS
El denunciant és un noi que va decidir deixar ‘Los Menores’ el febrer de 2014. Va patir amenaces i seguiments durant mesos i fins i tot va haver de deixar l’institut perquè no el trobessin.