La seu de C’s va patir un nou atac. Foto: Twitter

Novembre calent a la ciutat. Aquest mes es va saldar amb tres atacs a seus de partits polítics –ERC, PDECat i C’s– i una agressió al portaveu de Ciutadans, Miguel García, en una paradeta als Pajaritos. Malgrat que el teixit polític ha condemnat enèrgicament aquests actes vandàlics, els quals “no tenen cap tipus de justificació”, segons l’alcaldessa Marín, ja hi ha hagut veus que col·loquen a la ciutat l’etiqueta de “capital de la crispació política a Catalunya”. Però fins a quin punt es pot afirmar una cosa així? Hi ha divisió a la ciutat entre independentistes i unionistes, o entre esquerres i dretes?

“L’ambient polític no s’està enrarint”, assegura a Línia l’H la presidenta d’ERC a la ciutat, Sílvia Casola. “Això queda demostrat al Ple, on hi conviu un ampli ventall ideològic sense problemes”, afegeix. Una postura similar a la de Jordi Monrós, portaveu local del PDECat, que atribueix aquests actes al “gamberrisme” més que no pas a un “clima social tens”.

Els dos partits independentistes van patir pintades amenaçants a les seves seus el passat 25 de novembre. A la dels republicans demanaven el retorn del terrorisme d’estat dels GAL, mentre que als de l’antiga Convergència els titllaven, curiosament en català, de “traïdors”. En aquest sentit, Monrós té la teoria que aquestes pintades responen a la moció que van votar juntament amb ERC tres dies abans al Ple –que no va prosperar– a favor del dret a decidir.
Tanmateix, Casola diu que no tenen la sensació que hi hagi tensió entre independentistes i unionistes, tot i que fa un toc d’atenció a líders polítics que fan declaracions “que no ajuden”, en referència, entre altres, a les famoses paraules de la portaveu al Parlament de C’s, Inés Arrimadas, assegurant que porta escorta perquè ja sap “què passa a Catalunya”.

“No volem criminalitzar cap partit o moviment pels atacs”, s’afanya a afirmar García, que tot i considerar que a la ciutat no s’hi viu un clima violent, “la tensió sí que va en augment”. “A C’s patim un cert assetjament”, afegeix, el qual atribueix al “moment polític actual”. L’últim atac que van patir va ser el 24 de novembre, amb excrements i una pintada on els acusaven de “neofeixistes”. Des del PP, en canvi, consideren que el problema “no s’ha agreujat”, sinó que “s’ha fet més visible”.

Sigui com sigui, tots els partits han condemnat els atacs i han volgut fer una crida a la calma. “Aquests comportaments van en contra del sentiment democràtic que sempre ha caracteritzat l’Hospitalet”, sosté Marín. Un sentiment que es manifesta dia a dia a la segona ciutat del país.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram