Els alumnes de l’escola van celebrar una festa per l’inici de les obres. Foto: AMPA Escola Ernest Lluch

El Departament d’Educació ha posat en marxa les obres per construir el nou edifici de l’Escola Ernest Lluch. Aquest nou centre es construirà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament a la confluència del carrer Montseny amb el passatge de Colom. En aquest espai, la Generalitat hi farà una escola que comptarà amb una línia d’educació primària.

A banda de les aules pels alumnes, el nou edifici també comptarà amb quatre aules auxiliars, una pista esportiva al pati, una zona exterior coberta, un gimnàs, una biblioteca i un menjador. Aquesta escola haurà d’acollir els 260 alumnes que actualment estan matriculats al centre, que fa una dècada que funciona amb mòduls en un espai del carrer Mas.

Les obres tenen un pressupost de més de 3,2 milions d’euros i està previst que estiguin enllestides en 16 mesos, és a dir, pel setembre de l’any que ve. Així doncs, el curs que ve encara es farà als mòduls prefabricats i l’estrena del nou edifici no es podrà dur a terme fins al curs 2021-2022. De fet, el coronavirus ha obligat a endarrerir l’inici de les obres, que havien d’arrencar a mitjans de març.

Des de l’Ajuntament celebren la posada en marxa d’aquestes obres i recorden que el nou edifici de l’Escola Ernest Lluch és una reivindicació que s’arrossega des de fa molts anys a la ciutat. Per altra banda, el consistori també recorda que s’està construint una altra escola que també funciona amb mòduls prefabricats. Es tracta de l’Escola Paco Candel.