Una manifestació contra la pobresa energètica. Foto: Alèxia Vila / ACN

“La desigualtat és una ferida que no cicatritza”. Qui es mostra així de contundent és Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, que adverteix que la societat està cada vegada més deslligada i deixa molts col·lectius exclosos. Per posar un exemple, durant el 2018 l’entitat va atendre 2.861 persones a l’Hospitalet.

Durant la presentació del balanç de l’activitat que Càritas va dur a terme el 2018 a la Diòcesi de Barcelona, Busquets va advertir que una de cada quatre persones que viuen en aquesta zona, formada per 26 municipis, està en situació d’exclusió social.

TREBALLADORS POBRES
Si aquesta ferida provocada per la crisi econòmica no s’aconsegueix tancar, és en part per la precarietat laboral. Segons l’entitat, a Catalunya hi ha un 15,3% de treballadors pobres, és a dir, gent que tot i tenir una feina no aconsegueix arribar a final de mes.

Per a Busquets, aquesta dada “és molt preocupant” i més si es té en compte el “context de suposada recuperació econòmica” que en principi viu el país. A més, assenyala que la precarietat laboral s’acostuma a sumar a altres factors, deixant les persones que pateixen exclusió social en una situació encara més vulnerable.

MÉS IMPLICACIÓ
Davant d’aquesta situació, el director de Càritas reclama a les administracions públiques una major implicació i demana a l’Estat que augmenti la despesa en matèria d’habitatge i de protecció a les famílies perquè estigui al mateix nivell que la mitjana europea.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram