Una persona es neteja les mans amb gel hidroalcohòlic en entrar a l’Hospital de Bellvitge. Foto: ACN

L’Hospital de Bellvitge ha anunciat que, des del 15 de juliol, els pacients només poden tenir un acompanyant a l’habitació o durant la visita al centre. A més, aquest acompanyant ha de ser la mateixa persona durant tot el dia. El centre ha explicat que ha pres aquesta decisió com a mesura de prevenció per evitar la transmissió comunitària del coronavirus, tenint en compte l’augment de contagis i els rebrots detectats a la ciutat.

El nou règim de visites afecta les plantes d’hospitalització i a la resta d’unitats, tot i que cadascuna té diferents horaris de visita. Per exemple, els pacients que estiguin ingressats en situació d’hospitalització convencional només podran tenir visites des de les 13 hores fins a les 17 hores. En canvi, continua totalment prohibida la presència d’acompanyants a Urgències, on tampoc hi pot haver acompanyants a la sala d’espera prèvia al triatge. En aquests casos s’hauran d’esperar fora del recinte hospitalari.

Des del centre han explicat que, per millorar la comunicació amb els familiars i acompanyants, es reforçarà el servei de comunicació a través del telèfon. El servei ha estat en funcionament durant tot aquest temps i ara tornarà a ser més fluid perquè estigui disponible en totes les situacions necessàries. L’hospital posa a disposició els números 634298442 i el 634298427 per aclarir tot allò que es pugui a les famílies.

A més, tots els acompanyants que entrin al recinte han de respectar les normes i mesures de seguretat i higiene marcades per evitar contagis, com per exemple fer servir la mascareta o mantenir les distàncies de seguretat. Des de Bellvitge agraeixen la comprensió dels pacients i els seus acompanyants.