gent gran

Els assistents van poder aprendre a fer anar el mòbil. Foto:, Àlex Recolons/ACN

Més de 150 persones van participar divendres en un taller multitudinari al poliesportiu Sergio Manzano, de Bellvitge, per aprendre a treure el màxim profit a les noves tecnologies.  Durant l’activitat, que va donar el tret d’inici al Mes de la Gent Gran, els 150 participants van aprendre a guardar un número a l’agenda del telèfon, enviar un missatge de WhatsApp o fer i enviar una fotografia, entre altres. “Són coses molt senzilles, però per a la gent gran poder-les fer és molt important”, destaca el Ramon, un dels formadors. Entre els participants, la Mari Carmen reconeix que li fa “ràbia” no seguir el ritme de la tecnologia i confia que, amb formacions com aquesta, pugui aprendre a fer “el més bàsic”.

Martí Duran, de la Fundació Politècnica de Catalunya, explica que l’activitat organitzada a l’Hospitalet és un “tastet” de les formacions que fan en el marc del programa d’informàtica per a la gent gran de la Fundació la Caixa. Un programa orientat a què persones d’edat avançada adquireixin les competències digitals necessàries per fer més fàcil el seu dia a dia.

Mai és tard per aprendre

Amb tot, l’activitat la van dirigir quatre formadors de la Universitat Politècnica (UPC), amb el suport del personal de l’Ajuntament. I, abans de començar, les cues per accedir-hi eren importants. Un altre dels participants, el Miguel, explica que només utilitza el mòbil per fer i rebre trucades i que tot i que els seus fills li han ensenyat més d’un cop a enviar missatges i fotografies no se’n surt. És per això que veu amb bons ulls continuar fent cursos com el d’avui per millorar les seves competències digitals. “Mai és tard per saber més coses. Vaig aprendre a llegir i escriure amb 50 anys i ara toca fer anar el mòbil i internet”, assenyala.

Per la seva banda, la Mari Carmen, tot i deixar que les noves tecnologies són complicades per a la gent gran, assegura que fa servir força bé el telèfon, però que vol aprendre a navegar millor per Internet. Lamenta que cada cop són més els tràmits que només es poden fer per Internet i que vol posar-se al dia en aquest sentit per demanar hora al metge, per exemple.

L’activitat forma part de l’Hospitalet 6.0, la nova estratègia de digitalització i connectivitat de la ciutat que té entre els seus principals objectius reduir la bretxa digital.

Benestar i risoteràpia

Per altra banda, la Fundació la Vinya i Amics de la Gent Gran preparen per a demà una sessió de benestar i risoteràpia. La celebraran al Centre Cultural de Bellvitge a partir de les cinc de la tarda, de la mà dels talleristes Vive de la Risa. “Enfortir la salut mental és molt important per a la societat en general, però especialment per a la gent gran que s’ha vist aïllada al llarg de la pandèmia”, apunta Puri Roca, responsable de l’àmbit d’adults de La Vinya.

Amb tot, la finalitat de l’activitat és “arribar al màxim de persones” perquè disposin de recursos en el seu dia a dia per viure d’una manera més positiva, afegeix Roca. La participació en l’activitat és gratuïta, però requereix inscripció prèvia a les parròquies de Bellvitge i el Gornal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram