Germans Albert

Interior de la fàbrica, actualment ocupada. Foto: Línia L’H

La formació Alternativa d’Esquerres ha portat davant l’oficina d’atenció ciutadana de la Fiscalia la cessió de l’antiga fàbrica Albert Germans, de Sant Josep, per part de l’Ajuntament a Renfe, per fer-hi una escola de formació. L’agrupació vol que el ministeri fiscal investigui aquesta acció per comprovar si hi ha cap “acció punible”, com ara “prevaricació, conflicte d’interessos o tràfic d’influències”.

D’aquesta manera es fa un pas més en el litigi entre els col·lectius que defensen que l’antiga fàbrica s’obri al veïnat i la postura del consistori, que vol fer-hi aquest centre de formació vinculat a l’empresa ferroviària. En el seu moment, fonts municipals van confirmar que Renfe s’encarregaria de restaurar l’immoble perquè es convertís en un “dinamitzador” de l’entorn. En aquesta línia, l’Ajuntament té previst obrir la immensa zona verda del recinte per a l’ús veïnal. A més, a l’agost de l’any passat el grup Nabat va ocupar la fàbrica per fer-hi un centre social ocupat (CSO) obert a les entitats socials de la ciutat.

No ajuda el veïnat

Tanmateix, això no convenç Alternativa d’Esquerres, que considera que cedir edificis a grans empreses -i posen d’exemple l’edifici dels antics jutjats, cedit a Planeta, o el solar del Bellvitge on s’instal·la el Cirque du Soleil– “no cobreix cap necessitat per a les veïnes i veïns”. Mateix argument fan servir per al cas de l’Albert Germans, la cessió de la qual a Renfe “no correspon a una necessitat real per al barri”. Ni tan sols cap a la companyia, que segons recorda la formació “ja disposa d’unes instal·lacions formatives a la ciutat”.

A més, recorden que l’actual regidor del Districte, José Antonio Martín, va treballar a Renfe durant molts anys i que la cessió a l’empresa es va anunciar poc després del seu nomenament, en substitució de Cristian Alcázar, que va dimitir per la seva implicació en el presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram