Els Mossos i la Guàrdia Urbana han posat 500 multes. Foto: Mossos d’Esquadra

500 persones han estat denunciades a la ciutat per incomplir les mesures excepcionals de l’estat d’alarma des que es va decretar la setmana passada. A més, una persona va acabar detinguda després que, en un d’aquests controls, acabés acusada per desobediència greu i resistència als agents de l’autoritat.

Aquestes multes les han posat les patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra que recorren els carrers de la ciutat per controlar que ningú incompleixi el confinament dictat per la Generalitat. A més, agents de la policia local recorren els carrers amb els seus vehicles i, a través de la megafonia, recorden a la gent que no pot estar al carrer.

Els metges i científics reclamen que tothom compleixi amb el confinament perquè és la millor manera d’aturar els contagis del coronavirus Covid-19 i, així, aconseguir frenar la corba d’infeccions. Tal com recorden des de l’Ajuntament, només es pot sortir al carrer per anar a comprar aliments o medicines, per anar a tenir cura de persones grans, menors o persones dependents, per treure les mascotes a fer les seves necessitats o pels pares i mares que van a recollir els seus menors si estan en situació de custòdia compartida.