Ballesté seguirà al capdavant del club durant sis anys més. Foto: CELH

Un resultat incontestable per revalidar la presidència. El passat dimarts 8, Santi Ballesté va rebre el suport del 85% dels vots dels socis del CE l’Hospitalet que van acudir a les urnes (121 pels 20 del seu únic rival, Manuel Martínez), de manera que seguirà al capdavant del club fins al 2025.

“Que s’hagi pogut presentar una altra candidatura i hi hagi hagut eleccions és importantíssim per al club i per a la meva junta, perquè, si no, no sabríem quin grau d’aprovació tenim”, valora Ballesté a Línia L’H. De fet, aquestes han estat les terceres eleccions en la història del club, i la seva junta n’ha guanyat dues.

La distància sobre Martínez (“hem estat adversaris, però no rivals, perquè al final volíem el millor per a l’Hospi”), però, és interpretada com una responsabilitat per part del president. “No podem adormir-nos. Estem a la meitat de la travessia del desert, hem aconseguit treure el club de l’UVI, però encara estem a planta, falta molt per rebre l’alta”, explica el president, fent una metàfora sobre la situació econòmica de l’entitat. De fet, Ballesté diu que el mandat de sis anys que tot just comença es pot dividir en dues parts: els tres primers anys se centraran a seguir reduint el deute del club (“no pagarem ni un euro més del que ingressem”), mentre que a partir del 2022 l’objectiu serà millorar.

Esportivament, però, l’ambició de Ballesté hauria de plasmar-se aquest mateix curs. “Hem de pujar a Segona B aquesta mateixa temporada, i estic segur que ho aconseguirem. Som l’únic equip del grup que ha fet play-off en les dues darreres temporades”, apunta el president.

L’altre gran eix de la seva legislatura, però, és l’aspecte social. “Volem tornar a acostar el club a la ciutat, millorar la imatge que projectem i tenim un pla d’acció per fer-ho, però no hem volgut presentar-lo durant la campanya per respecte a l’altre candidat”, afirma. En concret, Ballesté diu que vol intensificar els vincles amb la resta de clubs de la ciutat (de futbol i d’altres esports), impulsar la captació de socis, participar en actes grans, com les Festes de la Primavera, i bolcar-se en accions socials com la lluita contra la violència masclista. “Som el primer club de la ciutat i portem el seu nom, i ho hem de demostrar”, acaba l’empresari.

SEGUEIXEN INVICTES
Alhora, sobre la gespa, de moment la cosa rutlla. L’equip de Jonatan Risueño segueix invicte després de set jornades i ocupant una de les places que donaria dret a jugar el play-off d’ascens a Segona B per tercer any consecutiu.

L’equip, que va gaudir d’una jornada de descans el segon cap de setmana d’aquest mes, suma 17 punts per les cinc victòries (Figueres, Cerdanyola, Sants, Santfeliuenc i Castelldefels) i els dos empats (Vilassar i Horta).

La visita a la Pobla de Mafumet, el matx a la Feixa Llarga contra l’Igualada, el desplaçament a Peralada o el partit a casa contra el San Cristóbal seran els pròxims rivals del conjunt de Risueño.