La tapa del Balbi Blau està feta amb pollastre Pota Blava. Foto: AGT

Una quarantena de bars i restaurants de la ciutat, la majoria d’ells al Centre i a Sant Josep, s’han sumat un any més al QuintoTapa Km0 L’Hospitalet. Des del 2014, aquesta ruta gastronòmica aposta pels productes locals i de proximitat, oferint tapes i plats cuinats amb aliments de temporada cultivats al Parc Agrari del Baix Llobregat.

De fet, aquesta sisena edició ha estat una nova oportunitat per descobrir aquells productes que els pagesos cullen a tocar de casa i que els restauradors converteixen en més d’una seixantena de propostes gastronòmiques de primer nivell. A més, l’objectiu dels organitzadors aquest any ha estat superar les 57.000 tapes que els diferents bars i restaurants van servir durant la ruta del 2018.

Des de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), l’entitat que impulsa aquestes rutes gastronòmiques a diferents ciutats del Delta, expliquen que l’Hospitalet és un lloc ideal per fusionar cuina i cultura, sobretot per l’alt nivell de l’oferta gastronòmica i per l’ebullició cultural que acull.

Alguns dels establiments que s’han sumat a aquesta edició del QuintoTapa, que ha comptat amb la col·laboració de la cervesa Alhambra i la DO Penedès, són el Balbi Blau, Cal Cabut, Cal Palas, El Racó de Jaiviel i el Muxia.

Tots els participants poden guanyar un premi a la millor tapa, així com un reconeixement al millor cambrer. A més, els clients que hagin omplert tot el passaport, el tapaport, podran guanyar un viatge a una ciutat europea.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram