Cristina Santón i David Torres

David Torres i Cristina Santón, després de ser nomenats regidors. Foto: Ajuntament

Si bé en un primer moment el flamant alcalde de l’Hospitalet, David Quirós, va reduir les tinences d’alcaldia del consistori a quatre -les quals quedaven en mans de tres regidors-, ara, amb l’inici del juliol, n’ha ampliat el nombre i hi ha inclòs Cristina Santón, la nova regidora socialista que, juntament amb David Torres, acaba d’entrar al Ple en substitució de Núria Marín i Francesc J. Belver. Un cop confirmat aquest pas indispensable del Ple, Quirós ha pogut finalment nomenar Santón com a nova quarta tinent d’alcaldia de l’Hospitalet, la qual gestionarà l’àrea anomenada ‘Ciutat Transformadora’, que s’encarrega d’executar polítiques per desenvolupar econòmicament i social la ciutat, així com la cultura, l’educació i els esports.

Santón va entrar a l’escena política municipal el 2015, quan de la mà de Rafael Jiménez va aconseguir accedir al Ple sota la marca de Guanyem l’Hospitalet. L’alegria va durar poc, ja que el grup municipal va saltar pels aires poc després, com a resultat de les discrepàncies que mantenia amb la coordinadora estatal del partit. “Van voler prendre el control del grup municipal un cop van assabentar-se dels resultats que vam treure a la ciutat”, explicava Jiménez aleshores en una conversa amb Línia l’H, en la qual va recordar que la campanya per a les municipals del 2015 la va dissenyar i organitzar l’agrupació local sense cap ajuda. El grup polític format per Santón i Jiménez, amb tot, es va dissoldre i van passar a ser regidors no adscrits. Almenys durant un temps.

Agra polèmica

I és que gairebé a l’instant de conèixer la dissolució de Guanyem, un PSC en minoria va veure l’oportunitat i va pactar amb Santón i Jiménez perquè apuntalessin el govern de l’aleshores alcaldessa Núria Marín, que havia perdut la majoria absoluta. Els socialistes i els dos regidors orfes de formació van vendre aquell acord com un “missatge d’estabilitat” per tirar endavant polítiques beneficioses per a la ciutat. Per tot plegat, Santón i Jiménez van passar a formar part del govern socialista de l’Hospitalet, amb atribucions en urbanisme -per a Jiménez- i en salut -per a Santón-.

Aquell acord va generar una polèmica agra entre el govern socialista, els dos regidors i l’oposició, que va titllar aquell moviment polític de “transfuguisme”, terme que els dos edils ex de Guanyem sempre van negar. La tensió va arribar a cotes altes a sessions plenàries com les del novembre del 2015, amb crits de “traïdors” que van obligar Marín a fer nombroses crides a l’ordre.

Més canvis a la Florida i les Planes

Sigui com sigui, Santón torna a un govern municipal gairebé una dècada més tard i amb un lloc important en l’equip de Quirós. No és, però, l’únic canvi destacable que s’ha produït en les darreres hores a l’Ajuntament. Perquè si a mitjans del juny l’alcalde va nomenar David Gómez com a nou regidor del Districte IV, que aplega la Florida i les Planes, en substitució de Lola Ramos, ara Quirós sembla haver fet marxa enrere i ha nomenat David Torres, l’altre nou regidor socialista que va recollir l’acta de regidor, juntament amb Santón, a l’últim Ple, com a nou responsable del districte.

Torres, veí de Sant Josep i graduat en Història per la Universitat de Barcelona (UB) i postgrau en Periodisme Literari per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha estat assessor polític a l’Ajuntament des del setembre de l’any passat i ara, a més de ser regidor de la Florida i les Planes, també exercirà de regidor adjunt en temes d’obres, contractes i llicències, urbanisme, cartografia i manteniment d’equipaments municipals.

Per tant, l’equip de Quirós que portarà el govern de la ciutat està conformat pel mateix alcalde, i pels tinents d’alcaldia Jesús Husillos, com a primer; Laura García, com a segona; David Gómez, com a tercer, i Cristina Santón, com a quarta, així com José Antonio Alcaide i Maite Revilla, que també formen part de la Junta de Govern Local.

Nova era a l’Hospitalet: David Quirós relleva Marín a l’alcaldia
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram