Nit del Comerç

La Nit del Comerç es va celebrar a l’hotel SB Plaça Europa. Foto: Ajuntament

En el marc de la iniciativa que va posar en marxa l’Ajuntament va uns mesos per preservar els comerços històrics de la ciutat, el passat diumenge 27 de novembre es va celebrar la Nit del Comerç, una ocasió que va servir per reconèixer la tasca de 26 d’aquestes botigues emblemàtiques.

Els guardons es van dividir en diferents categories, com ara els dedicats als comerços amb història, que per la seva trajectòria han acabat tenint un paper rellevant als seus barris. Es tracta de confeccions Falguera i la perruqueria Montserrat Gabriel, a Santa Eulàlia, i de Mascotas Florida, al barri del mateix nom.

La Nit del Comerç també volia visibilitzar aquells establiments que compten amb un patrimoni arquitectònic singular. En aquest sentit, el cafè Porto Rico, al costat de l’Ajuntament, es va endur un reconeixement.

Botigues amb personalitat

Els premis també van ser per a aquelles botigues que atorguen personalitat als barris on són. Els guardonats en aquesta categoria van ser Chousa Mobiliari i Pintó Pell, els dos a la Florida; el bar Córdoba i el bar Taver, a Pubilla Cases, així com Álvarez Joyeros. Per últim, l’emblemàtic restaurant la Flama, de Bellvitge, també va ser premiat en aquesta categoria.

Seguidament es van premiar fins a 11 comerços més que reunien les tres requisits anteriors: la farmàcia Sanfeliu, la ferreteria Ustrell, Vidal Vallhonrat i Fustes Busquets, al Centre; la bodega Casa Bou, Conservas Llopart, la farmàcia Batllori-Bohera i la ferreteria Tormo, a Collblanc; el bar Serra i l’herbolari Camps, a Santa Eulàlia, i per últim Legumbres Cocidas Pesca Salada, a la Florida.

Finalment, hi va haver una menció especial a cinc comerços que s’han distingit per la seva contribució al teixit comercial local: la tintoreria Cal Muntané, al Centre; la ganiveteria Soto, a Collblanc; Albart Rellotges i Venecianes Hospitalet, a la Torrassa, i l’òptica Colom, a Bellvitge.

Un esperó per a Nadal

Aquesta entrega de premis, que es va celebrar a l’hotel SB Plaça Europa i va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín, va tenir lloc tres dies després de l’encesa oficial de llums de Nadal, que enguany il·luminen 78 carrers i 15 places de la ciutat amb una reducció de 92 hores d’encesa respecte de l’any anterior.

Unes llums que formen part de la campanya de Nadal de l’Ajuntament per fomentar les compres al comerç local.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram