Alcázar jutjats

Alcázar durant la seva declaració del dia 9 d’abril. Foto: Laura Fíguls/ACN

El Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet ha estat l’escenari avui de la declaració del tinent d’alcaldia Cristian Alcázar, de l’exregidor d’Esports Cristóbal Plaza i del director del Consell Esportiu, Eduard Galí en el marc de les investigacions pel cas Consell Esportiu, per presumptes irregularitats a l’entitat i en el qual també està investigada l’alcaldessa, Núria Marín.

Segons declaracions recollides per LH Digital, Alcázar ha demanat l’arxivament de la causa oberta contra ell i ha defensat la seva actuació. De fet, és la tercera vegada que el tinent d’alcaldia declara al jutjat per aquest presumpte cas de corrupció. Galí i Plaza han evitat pronunciar-se davant la premsa.

Les declaracions que s’han pres avui tenen a veure amb els informes de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, que assenyalen suposades irregularitats en l’elaboració dels expedients de subvenció presentats pel Consell Esportiu entre 2015 i 2018. En aquest sentit, l’advocat de l’acusació popular, Enrique Leiva, ha declarat als periodistes que hi hauria ingressos que no s’haurien reflectit en la comptabilitat de l’ens esportiu, com ara 200.000 euros en concepte de casals d’estiu.

Als jutjats s’han personat membres de l’Hospitalet En Comú, que forma part de l’acusació popular. “No tolerem que la corrupció del PSC faci malbé la reputació de la ciutat”, han expressat des del grup, que han tornat a demanar la dimissió dels càrrecs electes investigats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram