Zona PDU

Aquesta és la zona del sud de la ciutat on el PDU pretenia actuar-hi. Foto: Arxiu

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació presentat per l’Ajuntament, el departament de Territori de la Generalitat i el Consorci de la Gran Via referent al Pla de Desenvolupament Urbanístic Granvia-Llobregat, el famós PDU Granvia. El novembre del 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar nul de ple dret el planejament urbanístic, que afecta un 8% del territori del municipi. Arran d’aquell veredicte, consistori, Generalitat i Consorci van anunciar la presentació d’un recurs de cassació contra la sentència en el Suprem, que ara ha estat rebutjat. L’escrit de la providència, al qual ha tingut accés Línia l’H, destaca que la sentència és irrecurrible en tractar-se d’una qüestió d’interpretació i aplicació del dret autonòmic.

providencia PDU

El text de la providència del Suprem al qual ha tingut accés Línia l’H on s’indica la inadmissió del recurs.

Tot va arrencar l’octubre del 2017, quan el grup municipal d’En Comú Podem va presentar un contenciós administratiu davant del TSJC per tal de frenar un projecte que considera “perjudicial” per a la ciutat. Des del partit es mostren satisfets per la decisió judicial, que consideren “una victòria més dels moviments socials, veïnals i polítics que defensen els espais naturals”. En aquest sentit, consideren que la justícia els dóna la raó i anuncien que continuaran atents en contra de projectes urbanístics “del segle passat” que, consideren, “només beneficien a una minoria”.

Novembre negre

No és l’única sentència desfavorable que afecta el PDU Granvia. Si a principis de novembre de l’any passat el TSJC va declarar nul de ple dret el planejament urbanístic arran de la demana presentada pels comuns, una setmana més tard la mateixa sala del tribunal va estimar un altre recurs presentat per ERC, la CUP i Depana i va tornar a declarar nul el planejament.

Ara la qüestió torna al TSJC perquè emeti sentència definitiva sobre el projecte urbanístic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram