La zona de Cal Trabal és l’única que queda a tot l’Hospitalet que encara es dedica a l’agricultura. Foto: Twitter (@BaixiLh)

Un altre gerro d’aigua freda per als impulsors del projecte d’urbanització que pretén construir diversos gratacels i altres edificis a la zona de Cal Trabal, l’últim espai agrícola de l’Hospitalet. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també ha resolt favorablement el contenciós presentat el 2017 per Esquerra Republicana, la CUP i l’entitat ecologista DEPANA que demanava aturar el projecte.

Aquest és el segon pronunciament judicial que tomba el Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia, després que Línia L’H avancés la resolució dels magistrats al contenciós presentat pels comuns i que també anul·lava el projecte. En aquell cas, el tribunal considera que l’Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat havien saltat l’AMB a l’hora de plantejar el projecte.

Amb aquesta resolució, els republicans reclamen al govern de Núria Marín que posi en marxa “els tràmits per preservar la totalitat de Cal Trabal, la darrera zona agrícola i pulmó verd de la ciutat”. El portaveu d’Esquerra, Antoni Garcia, que ha recordat que el Parlament ha rebutjat el projecte dues vegades, també ha reclamat a Marín que “deixi d’utilitzar el consens per soterrar la Gran Via per camuflar projectes especulatius”.