Fa dies, davant de casa, al carrer Europa del barri de les Corts, mentre descarregava la compra un agent de la Guàrdia Urbana em posava una multa amb risc de grua. Sort que vaig baixar ràpid per anar a guardar el cotxe al garatge, que el tinc a dos-cents metres de casa.

Vaig estacionar el cotxe en una zona de càrrega i descàrrega a dos quarts de quatre de la tarda amb moltes places lliures per als vehicles de repartiment. Vaig demanar disculpes a l’agent fent-li saber el motiu d’haver deixat el cotxe estacionat durant només cinc minuts, però no hi va haver manera. La seva resposta va ser que hauria d’haver deixat el cotxe al garatge i haver fet els viatges que calgués a peu amb la càrrega.

No hi ha dret. Em sento fatal. La impotència que es té en aquestes situacions és molt gran. Ara bé, ells, la Guàrdia Urbana, poden aparcar impunement davant de l’escola Xiroi, dels contenidors de reciclatge o d’Anselm Clavé 19-21 per anar a esmorzar al bar. Jo, si ho faig, tindré una multa i grua.

Ells i els seus superiors no han de donar exemple a la ciutadania? Quina vergonya! Seguirem pagant impostos, taxes, IVA i IRPF per poder mantenir tots aquells que es pressuposa i diuen que vetllen pel nostre benestar.

per Antoni Rodríguez