Jordi Guillén

En aquest segon mandat d’Ada Colau com a alcaldessa, hem continuat treballant per construir un nou model de ciutat més amable, més sostenible, més propera. Amb aquesta filosofia va néixer el programa ‘Protegim les Escoles’, un projecte que abanderem des de Barcelona en Comú i en el qual treballem per blindar el dret dels infants a gaudir d’uns entorns escolars segurs, on les nenes i els nens, les famílies i les relacions personals siguin les protagonistes, en detriment de l’asfalt, la contaminació i el soroll del trànsit rodat.

Durant aquest mandat a les Corts són moltes les escoles que s’han beneficiat d’aquest programa. Hem fet actuacions de senyalització i col·locació de mobiliari urbà educatiu i social a les escoles Ítaca i Sta. Teresa de Lisieux; hem fet actuacions més complexes de pacificació de carrers a les escoles EBM Xiroi, a l’Institut Tres Fonts de les Corts i a l’escola Anglesola, on, a més a més, hem reduït un carril de circulació del carrer Numància per poder donar més espai a l’escola.

Tampoc podem passar per alt la vorera ampliada i el desplaçament del carril bici dut a terme a l’escola Barcelona per acabar amb la intervenció completa efectuada a l’escola Lavínia, on hem pogut pacificar un tros del carrer Fígols, tot unint l’escola amb la plaça del Sol de Baix, creant un espai meravellós i ple de vida del qual gaudeixen persones de totes les edats a qualsevol moment del dia i que és finalista en un dels premis europeus d’arquitectura més importants: els New European Bauhaus.

Gràcies a aquest programa, on inicialment preteníem protegir els entorns dels nostres infants, hem aconseguit transformar la ciutat i recuperar-la, de mica en mica, per a aquells que sempre havien d’haver estat els seus autèntics protagonistes: els seus veïns i veïnes, que fan bategar el gran cor d’aquesta ciutat cada dia amb més vida.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram