L’espectre polític de Catalunya necessita la presència d’un partit socialista català sense dependències de Madrid, amb prou autonomia com per poder prendre partit en temes crucials. Per exemple; el dret a decidir, el dret a organitzar la Via Catalana, el dret a fer una consulta democràtica, etcètera.

Alguns membres del PSC han perdut el nord amb declaracions fora de to. No es tracta de què tots siguin independentistes o sobiranistes, però el que no es pot fer és trampes de baix nivell. Pere Navarro declarant:“no m’agraden les cadenes”. Pregunto: i sí ser corretja de transmissió del PSOE ? Xavier Sabaté Ibarz, diputat del PSC, diu: ”ningú no es pregunta a la Catalunya anestesiada perquè tantes morts a les platges? Avui dos morts més i el Govern? Preparant la cadena”. Quina baixesa! La majoria de morts són ancians de més de setanta anys. Solució: Prohibir l’accés a les platges als majors de setanta anys. Oi? Per cert,el Govern no organitza la Cadena i si entrem en la guerra d’adjectius si els catalans que creuen amb la independència estan anestesiats , puc dir que els que no, són autistes?. La senyora Montserrat Capdevila, diputada del PSC afirma: “Si l’energia de 30.000 voluntaris per la via Catalana també es dediqués a ajudar els que pateixen la crisi potser ens aniria diferent, no? Senyora, quan diu “ens aniria diferent” és que també vostè pateix la crisi? Es pot ser barroer en els arguments però sempre hi ha un cert límit i si parlem de demagògia, vostè senyora està a nivell de nota “cum laude”.

Des de dins o des de fora del PSC cal fer una reflexió i canviar d’una vegada el desgavell en el que esteu immersos i aclarir-vos en el que voleu ser en el futur i com voleu actuar en la societat catalana per a fer-la millor i més justa. Joan Maragall ja fa uns quants anys, en una exhortació a la unitat dels catalans, escrigué: “la lluita entre germans hi és condemnada i avergonyida”.

Si us plau heu de sumar que molts us ho agrairem de tot cor. Moltes gràcies.tot cor. Moltes gràcies.

Per Jordi Lleal Giralt / Les Corts