El nostre districte no ha estat aliè a la pandèmia global que vivim. Alguns cortsencs i cortsenques ens han deixat, altres hi han perdut la feina o el negoci, i tots i totes hem vist limitats drets fonamentals plenament interioritzats com el dret de reunió i de trobada.

Davant d’aquesta greu situació voldria subratllar una actitud que ha estat ben present en el veïnat dels tres barris del districte: la seva capacitat de resiliència. Les Corts és un districte ben vertebrat urbanísticament, econòmicament i social que ha demostrat fortalesa envers l’embranzida de la Covid-19.

La societat ha respost, i no només aplaudint durant els dies de confinament domiciliari, sinó exigint uns serveis públics de qualitat, sobretot els sanitaris, exigint l’obertura de les escoles, adaptant-se al teletreball, anant a comprar al barri o essent responsables i complint amb les recomanacions sanitàries. D’una manera cívica i molt massiva, totes i tots hem respost davant de la necessitat col·lectiva.

I és en aquest sentit, que per subratllar els valors de la ciutadania, hem fet nostra la proposta d’art urbà de l’artista Octavi Serra i l’associació Rebobinart que tots podem veure en les caixes semafòriques dels carrers de les Corts. “No estem sol*s” posa de relleu el millor que té les Corts, la seva gent, i molt especialment les persones grans, les quals han demostrat una gran enteresa davant els moments difícils viscuts. Contra la soledat, el bon veïnatge, contra l’aïllament, l’ajuda mútua, i contra l’anonimat, homenatjar les biografies de les persones que dediquen el seu dia a dia a fer de les Corts un espai idoni per desenvolupar-hi un projecte de vida.

I ara, tot i que seguim dins la pandèmia, comencem a veure llum al final del túnel. Ara que els serveis públics s’han adaptat a la gestió de l’emergència, és hora de pensar en l’endemà, de repensar les Corts i recuperar la iniciativa i l’embranzida perduda el darrer any. És clar que tard o d’hora superarem la pandèmia, i cal estar preparats. Serà aleshores el moment de, amb tot allò que hem après, projectar-nos endavant, fent més atractius i amables els carrers i les places, invertint novament en equipaments i serveis públics, fent cultura, crear ocupació, impulsar projectes, fer la planificació urbanística amb visió 2030, dinamitzar el comerç urbà i tornar a posar l’activitat econòmica de les Corts al lloc que li correspon.

Totes i tots, ciutadania i servidors públics, hem fet, i seguim fent encara avui, gestió de l’emergència, però ben aviat tornarà el temps de la política, de la política entesa en el sentit més clàssic: l’art de viure a la polis, l’art de viure en societat.