L’euro s’ha de consolidar i blindar, altrament tornarem a veure el feixisme i el totalitarisme fent de les seves al vell continent. Cal que la unió monetària es reforci i, d’una vegada per totes, es construeixi la unió bancària europea, per tal de donar estabilitat.

Cal, de totes totes, extirpar el càncer dels paradisos fiscals del territori europeu. També es fa més necessari que mai una unitat política i social de debò, que aturi amb garanties la rampant especulació financera, causa principal dels greus problemes econòmics i socials, antihumanitàries retallades, que patim actualment.

El totalitarisme i el feixisme campen per les seves i avui som esclaus dels “mercats”. Hi ha unes agències que s’ha apropiat el decidir la qualificació dels països mentre elles s’han enriquit especulant. Potser el millor seria fugir de l’euro i no sentir-ne a parlar mai més.

Ens han ben engalipat. I l’Europa de la Merkel no té cap futur. Potser fora de l’euro serem més pobrets, o no tan rics, però viurem millor.

Per Josep M. Loste Romero / Lector

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram