Les dictadures són corruptes per definició, pura metodologia històrica perquè els dictadors es puguin mantenir en el poder. Més corrupció impossible, i a més la repressió ho oculta tot.

En canvi, en la democràcia també hi ha corrupció, però menys i molt més visible, és més escandalosa, a l’abast dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials.

La corrupció s’ha de poder controlar tant des del vessant polític com jurídic: Parlament, Govern i tribunals, llei de la transparència, llei de finançament de partits, etcètera; si no, cada dia que passa, la corrupció es fa més visible, incontrolable, dinàmica i profunda.

Els nivells de corrupció en aquesta Espanya centralista i gens demòcrata són inaudits, descontrolats, perquè els que l’han de perseguir i castigar no deixen de ser els més corruptes.

Per dignitat i responsabilitat, el senyor Mariano Rajoy i el Govern en pes haurien de dimitir, però com que les majories parlamentàries no avalen aquests valors, ningú no dimiteix i continuen, doncs, al govern.

Per Pere Manuel Giralt

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram