A la crisi profunda en què està immers l’estat espanyol, s’hi ha afegit la de la Comunitat de Madrid, de bracet amb l’Ajuntament de la capital espanyola. Una crisi no tan sols sanitària amb la Covid-19, sinó també social i econòmica, de la qual no saben com sortir.

La presidenta de la Comunitat de Madrid no fa cas del govern espanyol ni de les recomanacions que li fan els experts en matèria sanitària (per a més inri, el ministre de Sanitat és català, només faltaria!). Serà imputada per rebel·lió? Díaz Ayuso està entestada a repetir contínuament que el govern comunista li té mania, que la volen destronar, que no es tracta d’una qüestió sanitària sinó política, i es va fent la víctima del malèfic govern espanyol que la vol destronar. Algú recorda allò de: “El virus no entén de territoris”. Serà que, com diuen els experts, la forma de contenir l’expansió és encerclant les zones de més propagació del virus, no?

Si aquesta actitud i determinació l’hagués presa el president Quim Torra, tot l’espanyolisme li haguera saltat a la jugular, titllant-lo de moltes coses, menys de bonic.

És molt dur dir-ho, però sembla que la senyora Díaz Ayuso està fent tot el possible perquè molts madrilenys se’n vagin cap al cel, i això no els farà gens de gràcia als parents i amics dels finats.

El govern espanyol ha tirat pel dret, declarant l’estat d’alarma, per saltar-se l’impediment dels jutges, i ara la presidenta i els seus acòlits ploriquegen perquè se’ls aplica el 155 d’amagatotis. No es van queixar pas quan es va aplicar a Catalunya, oi?

“De Madrid al cielo”. Quina pena de política!