Són dies molt complicats per a nosaltres, els veïns i veïnes de Barcelona. Estem vivint una epidèmia mundial causada per un virus que afecta tota la població, especialment els malalts crònics i les persones grans. Però seguim lluitant amb totes les nostres forces i crec que estem donant un gran exemple, com la gran ciutat que som, i estic convençut que ben aviat aconseguirem superar aquests moments de dificultat.

Des de Barcelona hem activat la nostra maquinària en tots els fronts per ajudar, per protegir, la salut de les persones i per evitar els contagis. Una de les principals preocupacions de l’Ajuntament és actuar a tota la ciutat, allà on calgui, en benefici de tothom. No permetrem que ningú es quedi enrere en aquesta crisi. Ara més que mai, als representants públics ens toca estar al peu del canó, al costat de la gent.

Barcelona no es rendeix ni es rendirà mai: ens tornarem a aixecar

Per posar alguns exemples, hem preparat espais, com pavellons i hotels, per disposar de més llits sanitaris i contribuir a intentar evitar situacions de col·lapse als hospitals de la ciutat. També, per intentar prevenir contagis, estem actuant a les residències, que són competència de la Generalitat, traslladant persones grans cap a hotels i pisos que s’han habilitat especialment, a més de fer tasques de desinfecció a través del cos de bombers. Amb aquest mateix objectiu hem posat en marxa, en un dels pavellons del recinte de Montjuïc, un espai per acollir persones sense llar i estem reforçant els serveis de teleassistència, per estar pendents de la ciutadania que viu sola.

També hem llençat un primer paquet de mesures econòmiques per ajudar en aquests moments de dificultat col·lectius com les famílies, les persones treballadores o els autònoms, entre d’altres. Durant tot el període d’alarma ajornarem impostos, prorrogarem dates de pagament i no cobrarem les quotes de les escoles bressol, de les escoles de música o dels centres esportius municipals. A les empreses també els deixarem de cobrar la part que correspongui d’algunes taxes, com la de residus comercials i la de terrasses.

En definitiva, només sortirem d’aquesta crisi amb l’ajuda de tots els ciutadans i ciutadanes, així com de les entitats, empreses i institucions que generosament estan col·laborant amb nosaltres. Per això us vull donar les gràcies, de tot cor, per l’esforç que tothom està fent per superar l’emergència, perquè som una ciutat forta, solidària, valenta i resilient. Una ciutat que tornarà a aixecar-se, com ja hem fet en altres moments històrics de dificultat, perquè Barcelona no es rendeix ni es rendirà mai.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram