En moments com el que vivim no podem fer cap altra cosa que estar units, ja no des de la política o des dels partits, sinó tota la ciutadania. És el moment de fer cas a les autoritats i quedar-nos a casa fins que d’una vegada per totes aquest maleït desaparegui. Units també des de la política. He manifestat en múltiples ocasions el meu suport a l’alcaldessa en la gestió de la pandèmia. Es van adoptar unes mesures inicials correctes per frenar el virus i ara s’ha fet un pas més. Les lluites partidistes ara no tenen cap sentit. Per això són tan vergonyoses les crítiques constants del govern de la Generalitat, del president Quim Torra i de la consellera Alba Vergés, al Gobierno. No fan cap bé en la lluita contra el virus. La Generalitat ha deixat els catalans completament desemparats, amb crítiques a totes hores i sense un rumb clar per poder guanyar aquesta pandèmia.

En aquestes setmanes, he pogut veure la gran feina que està duent a terme el cos de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra a qui cal felicitat de la mateixa manera que a tot el personal sanitari. Estan doblant torns, allargant hores de feina, estudiants de medicina que s’han arromangat per donar un cop de mà en aquests moments tan difícils i metges jubilats que han tornat a la feina aquests mesos. Aquest és el missatge que ens donen els nostres professionals i nosaltres no podem fer cap altra cosa que aplaudir-lo i recolzar-lo de totes les maneres possibles.

També he pogut veure, però, el poc material de protecció que tenen els nostres cossos de seguretat. No ens ho podem permetre. Necessiten més guants, més mascaretes i des de l’Ajuntament s’hauria de fer un pas endavant més per dotar de tots els recursos necessaris. Cal desfer les partides pressupostàries i que els diners surtin d’on sigui, és el moment per posar tota la carn a la graella per salvar vides. La setmana passada coneixíem la desgraciada notícia de la mort d’un agent dels Mossos d’Esquadra per coronavirus. Són els nostres herois, hem de cuidar-los amb més cura que mai i cal protegir-los amb tots els recursos. També vull agrair la feina silenciada que està fent l’Exèrcit, que arriba allà on la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra no poden.

Apel·lo a la solidaritat de tota la ciutadania per donar no només diners sinó material de qualsevol tipus perquè els nostres hospitals i professionals sanitaris estiguin protegits. Cada granet de sorra suma, tal com fet molts de nosaltres. Cal consciència ciutadana en tots els aspectes, hem de seguir quedant-nos a casa, cuidant de les persones més vulnerables i sent conscients que només d’aquesta manera derrotarem el virus.

No puc acabar aquestes línies sense un record especial per les famílies d’aquelles persones que han perdut la vida aquestes setmanes per la pandèmia i per donar un missatge de molts ànims a totes les persones ingressades i que pateixen aquest virus des de casa. Queda poc. Cal l’última empenta per derrotar el virus i només hi ha una via: unitat i recursos per tots els nostres herois.