Barcelona podria entrar a la fase 1 dilluns que ve. Foto: Pol Solanas / ACN

La Generalitat, després d’haver-se coordinat amb l’Ajuntament, ha demanat al Ministeri de Salut que Barcelona i l’àrea metropolitana passin a la fase 1 a partir de dilluns que ve.

La decisió arriba després que s’hagi constatat la bona evolució de les dades sanitàries de la pandèmia. Segons l’alcaldessa Colau, “Barcelona i l’àrea metropolitana estan preparades” pel canvi de fase, mentre que la consellera Vergés ha remarcat que “s’està consolidant el decreixement de casos nous”.

Així doncs, si Barcelona acaba passant dilluns a la fase 1, hi haurà noves activitats permeses per a la ciutadania, com ara l’obertura de les terrasses de bars i restaurants al 50%, les trobades amb un màxim de 10 persones i els desplaçaments en vehicle privat.  També podran obrir els hotels i la resta d’establiments turístics amb les zones comunes tancades. En l’àmbit cultural es podrà assistir a espectacles d’un màxim de 30 persones en espais tancats o de 200 a l’aire lliure, visitar museus amb el 30% d’aforament i anar a biblioteques a demanar préstecs.