A finals de gener el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, feia públic que el Camp Nou es remodelaria i es quedaria al barri de les Corts, descartant així la possibilitat d’un trasllat a la zona de Can Rigalt, a tocar de l’Hospitalet. Aquesta remodelació, que tindrà un cost per al club blaugrana de 600 milions d’euros, es realitzaria, segons va informar Rosell en roda de premsa, entre el maig del 2017 i el febrer de l’any 2021.

La reacció de veïns i comerciants de les Corts, que portaven uns mesos a l’expectativa des que es va anunciar el possible trasllat del santuari culer, ha estat positiva en aquest sentit. “Nosaltres preferíem que no marxés l’estadi”, explica a Línia Les Corts Carlo Scoles, tresorer de l’Associació de Veïns del Camp Nou, ja que “l’enrenou que hauria ocasionat el seu trasllat hauria estat pitjor, perquè no sabíem què es faria amb els terrenys que haurien quedat lliures”, afegeix.

“EL MILLOR LLOC ON POT SER”

En una línia similar s’expressen els comerciants del barri. Josep Escofet, president de l’Eix comercial Sants-Les Corts, declara a aquesta publicació que “el millor lloc on pot estar el Camp Nou és on és ara”. Les pors que diversos comerciants i hostalers tenien a causa de la possible marxa de l’estadi, tal com va recollir Línia Les Corts el desembre i que auguraven una possible “ruïna per al barri”, semblen ara esvaïdes. Amb tot, Escofet defensa fermament l’actual situació del camp, ja que des d’un punt de vista comercial, “té més incidència que estigui en un lloc amb botigues que no en un descampat”.

INTEGRAR EL CAMP AL BARRI

Una de les preocupacions dels veïns del Camp Nou era què s’hauria fet als terrenys que el Barça hauria deixat enrere. Ara que ja es coneix la decisió de la junta directiva culer, els cortsencs es pregunten en què consistirà aquesta remodelació. “Encara no sabem què és això de l’Espai Barça”, denuncia Scoles, que assegura que el club encara no s’ha posat en contacte amb ells.

De totes maneres, Scoles veu profitós el projecte que vol impulsar la junta perquè “volen fer un espai permeable, que es pugui travessar a peu”, en contraposició a l’actual illa, “tancada i aïllada”. Scoles creu que “els veïns, i no només els socis, han de poder gaudir de l’estadi”, i afegeix que veu amb bons ulls aquesta “integració del camp al barri” que proposa la directiva culer.

MÉS COMUNICACIÓ

Adela Agelet, secretària de l’Associació de Veïns de les Corts, explicava a aquest periòdic el desembre que “tot i ser veïns, no existeix una proximitat entre el Barça i el veïnat”. En aquesta línia es mou Scoles, que opina que “el Barça s’hauria d’obrir al barri”.