Imatge d’arxiu del Monestir de Pedralbes. Arxiu

Ja fa anys que els veïns de Sarrià-Sant Gervasi reclamen que el Monestir de Pedralbes torni a formar part del seu territori i abandoni el veí districte de les Corts. Al·leguen que el Monestir té una major vinculació històrica, però també sentimental, amb el barri de Sarrià ja que aquest centre religiós va arribar a dirigir políticament l’antic poble de Sant Vicenç de Sarrià.

Aquesta vinculació es va trencar als anys 80 quan el consistori barceloní, aleshores encapçalat per Pasqual Maragall, va establir la divisió territorial avui vigent a Barcelona i es va situar el barri de Pedralbes al districte de les Corts, probablement per dividir la força del vot de tendència conservadora que històricament ha existit a Sarrià-Sant Gervasi. Per molts veïns de Sarrià aquesta divisió va significar un greu error i d’uns anys ençà han intentat que el Monestir de Pedralbes torni a formar part del seu districte.

VELLA REIVINDICACIÓ

Aquesta no és una reivindicació nova, i ja fa prop de deu anys que milers de veïns de Sarrià van signar un document en què s’instava a l’Ajuntament de Barcelona a retornar el Monestir de Pedralbes al seu districte. Els aleshores regidors de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Hereu i el seu company de partit Jordi Martí, no ho van considerar oportú i no van incloure el tema entre les seves prioritats de govern.

Tot i així, l’arribada del primer alcalde convergent a la ciutat de Barcelona ha fet néixer noves esperances als residents de Sarrià, i el president de l’entitat veïnal del barri, Santi Latorre, ja ha anunciat que portarà aquesta històrica reivindicació al primer Consell Plenari del districte d’aquesta legislatura que tindrà lloc el proper 25 de juliol.