Prevenir els joves dels perills del consum de drogues és l’objectiu del programa Jo, per l’educació i la prevenció en el consum d’alcohol i altres drogues que el Districte de les Corts impulsa des de l’any 2012. En el marc d’aquesta iniciativa, l’escriptora i columnista catalana, Empar Moliner, la presidenta de l’AMPA Institut les Corts, Maribel Pasarín, i Josep Rovira, director l’àrea de drogues de l’Associació Benestar i Desenvolupament, participaran en una xerrada sobre comunicació amb fills adolescents en temes d’alcohol i drogues el pròxim dijous dia 19 de juny a partir de dos quarts de set de la tarda a la Sala de Plens del Districte de les Corts.

UN HÀBIT SOCIAL

Aquesta xerrada abordarà no només els riscos derivats del consum d’alcohol per part de joves i adolescents, sinó també l’excessiva laxitud vinculada a l’acceptació social de l’hàbit de beure. Els participants en aquest col·loqui tindran l’oportunitat de preguntar de manera directa o anònima totes aquelles qüestions sobre aspectes que preocupen a l’hora d’evitar un consum excessiu i habitual d’alcohol entre els adolescents.

Els joves necessiten límits proporcionats que han de ser revisats al mateix temps que van adquirint autonomia. En aquest sentit, el pacte i el consens és una estratègia important per tal d’assolir aquest objectiu. Així, els progenitors podran ajudar els joves a prioritzar salut i benestar per sobre del plaer immediat i fomentar la responsabilitat, ja sigui mitjançant les tasques de la casa o els estudis, dos aspectes que poden prevenir consums d’alcohol elevats.

El projecte Jo, per l’educació i la prevenció en el consum d’alcohol i altres drogues fa especial èmfasi en la difusió d’actuacions preventives. Per tal de conèixer més a fons la iniciativa cal visitar el web www.bcn.cat/jocontrolo.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram